Over mij

Deze stenen brug (Cyprus) doet mij denken aan het delicate evenwicht en de broosheid van het leven…

Ik ben initiatiefnemer van Curanimae.

Ik ben drs. Luis Kaserer, geestelijk verzorger, geboren in 1953 en opgegroeid in Südtirol (Italië) in de nabijheid van de Dolomieten.  Hoewel Italiaan is mijn moedertaal Duits. Na het Gymnasium in Brixen studeerde ik Theologie aan het internationale ‘Missionary Institute London’ in Engeland. In 1980 ben ik -samen met mijn tweelingbroer Konrad – tot R.K. priester gewijd. Na onze studie Franse taal in Parijs werkten wij als missionaris van de congregatie van de Paters van Mill Hill in Basankusu, midden in het oerwoud van het toenmalige Zaïre – de huidige Demokratische Republiek Congo. Aansluitend studeerde ik Praktische Theologie aan de K.U. Nijmegen. In 1988 begon ik mijn werk als geestelijk verzorger, eerst in het ziekenhuis in Gouda en later tot mijn emeritaat begin 2020 in zorginstellingen van WZH in Leidschendam, Rijswijk, Den Haag en Voorburg.

Het kwestbare bestaan van mensen  heeft mij altijd als een appél geraakt. Het voedt mijn motivatie om mijn talenten en kwaliteiten in te zetten voor kwetsbare mensen. Mijn ervaring én overtuiging is dat mensen niet alleen kwetsbaar maar ook sterk zijn en vaak maar weinig ondersteuning nodig hebben om hun (veer)kracht te hervinden, overeind te blijven en betekenisvol te kunnen leven. Een inclusieve, open christelijke traditie en doorleefde spiritualiteit vormt mijn geestelijke achtergrond. Het betekent voor mij een belangrijke bron van inspiratie om als geestelijk verzorger effectief dienstbar te kunnen zijn. Daarbij sta ik open voor -, voel ik mij vaak verbonden met- en respecteer ik andere authentieke levensbeschouwelijke stromingen waar mensen die ik ontmoet mee verbonden zijn.

Ik ben getrouwd met Brigit, wij wonen in Gouda en samen hebben we twee inmiddels volwassen kinderen. Naast geestelijk verzorger en pastor ben ik ook labyrintwerker (zie www.labyrintwerk.nl) en begeleider van meditaties. Mijn hobbies zijn o.a. reizen, motorrijden en fotografie. (De foto’s van de site zijn mijn eigen foto’s)

Nu zet ik mij in de omgeving van Gouda in voor de geestelijke verzorging van mensen thuis. Sinds 2019 kunnen ook mensen thuis in bepaalde omstandigheden (50+, palliatieve zorg, levensvragen) geestelijke verzorging ontvangen zoals dat b.v. in zorginstellingen al lang gebeurt. Dit nieuwe werkterrein is in Nederland nu volop in ontwikkeling. Mijn lange ervaring als geestelijk verzorger voor kwetsbare mensen in zorginstellingen sluit hierbij goed aan. Met mijn eigen praktijk ‘Curanimae’ wil ik mijn talenten, kennis en vaardigheden ter beschikking stelen voor kwestbare mensen thuis, b.v. voor een luisterend oor, een goed gesprek of een zinvol ritueel als ondersteuning. Ook voor zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers kan ik ondersteuning en toerusting in hun vaak complexe taken bieden. Een en ander wordt nu in samenwerking met het Netwerk Palliatieve Zorg Midden Holland uitgewerkt.

(https://www.transmuraalnetwerk.nl/themas/palliatieve-zorg/palliatieve-zorg/geestelijke-verzoring-thuis)

Ik voldoe aan alle door de overheid gestelde eisen voor geestelijke verzorging van mensen Thuis. Zo ben ik SKGV geregistreerd en lid van de landelijke beroepsvereniging VGVZ. Ik volg relevante bijscholingen, intervisiebijeenkomsten en supervisie. De klachtenregeling van de beroepsvereniging VGVZ is voor mij van toepassing.

Mijn praktijk ‘Curanimae’ is ingeschreven bij de K.v.K. onder nr. 75491826.

Meer weten over geestelijke verzorging voor mensen thuis? zie: http://www.geestelijkeverzorging.nl

Mijn lijfspreuk:

‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien.’ (M. Gandhi)