Over mij

Een stenen brug: herinnering aan het delicate evenwicht en de broosheid van het bestaan…

Ik ben initiatiefnemer van Curanimae. Hier wat informatie over mij.

Ik ben drs. Luis Kaserer, geestelijk verzorger, geboren in 1953 en opgegroeid in Südtirol (Italië) in de nabijheid van de Dolomieten.  De bergen en rotsen inspireren mij nog steeds. De zee trouwens ook!  Hoewel ik een Italiaan ben, is mijn moedertaal Duits. Na mijn Gymnasium studeerde ik Theologie aan het internationale ‘Missionary Institute London’ (MIL) in Londen. In 1980 ben ik -samen met mijn tweelingbroer Konrad – tot R.K. priester gewijd. Na onze studie Franse taal in Parijs werkten wij als missionaris van Mill Hill midden in het oerwoud van het toenmalige Zaïre – de huidige Demokratische Republiek Congo. Aansluitend studeerde ik Praktische Theologie aan de K.U. Nijmegen. In 1988 begon ik mijn werk als geestelijk verzorger: eerst in het ziekenhuis in Gouda, later in verpleeghuisinstellingen in Leidschendam, Rijswijk, Den Haag en Voorburg. Ik werkte tot mijn emeritaat begin 2020 ruim 25 jaar in verschillende locaties van de zorginstelling WZH als geestelijk verzorger.

Het kwestbare bestaan van mensen  raakt mij: het motiveert mijn inzet van mijn professionele kwaliteiten en talenten voor ondersteuning en hulp.  

Ik ben getrouwd, we hebben twee inmiddels volwassen kinderen en wonen in Gouda. Naast geestelijk verzorger ben ik ook labyrintwerker en begeleider van meditaties. Mijn hobbies zijn o.a. reizen, motorrijden en fotografie.

Met mijn pensioengerechtigde leeftijd begon een nieuwe levensfase. Ik wil me daarin in mijn woonomgeving toeleggen op geestelijke verzorging van mensen thuis. Sinds 2019 wordt dit door de overheid mogelijk gemaakt.  Ik zie het als een mooie uitdaging. Ik heb daarvoor mijn praktijk ‘Curanimae’ opgericht. Daarmee wil ik mijn talenten, professionele kennis en vaardigheden ter beschikking stellen voor mensen die daar behoefte aan hebben. Daarnaast wil ik zorgprofessionals en vrijwilligers ondersteunen en helpen toerusten in hun complexe taken. Kortom, ik wil mij laten inspireren door wat het leven mij nu als uitdaging schenkt. 

Ik ben SKGV geregistreerd en lid van de beroepsvereniging VGVZ. De klachtenregeling van de beroepsvereniging is voor mij van toepassing.

Meer weten over geestelijke verzorging? zie: http://www.geestelijkeverzorging.nl

Curanimae is ingeschreven bij de K.v.K. onder nr. 75491826.

Mijn lijfspreuk:

‘Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien.’ (M. Gandhi)