Labyrint

Naast geestelijk verzorger ben ik ook ‘labyrintwerker’. Ik heb mij verdiept in dit oeroud wonderlijk universeel fenomeen. Ik heb ontdekt dat dit krachtig symbool nog steeds werkt. Het kan een verrassende en inspirerende toegangsweg vormen tot de innerlijke wereld van de ziel. Niet voor niets liggen ook in veel kathedralen en kerken prachtige labyrinten.

Bij dit boomstamlabyrint in Val Gardena (Italië, Dolomieten) was ik in 2014 als ontwerper betrokken.

Ik gebruik het labyrint graag als ritueel om verschillende gedenkwaardige momenten in het leven te markeren, zoals b.v. bij belangrijke overgangen: geboorte, volwassen worden, trouwen, jubileum, wisseling van levensfase, afscheid, herdenken etc. Op http://www.labyrintwerk.nl is er meer informatie over de achtergrond, geschiedenis en functie van het labyrint te verkrijgen. Zo kan ik u advies geven en b.v. voor verschillende bijzondere gelegenheden met het labyrint werken. Ik kan zelf op verschillende plekken passende labyrinten bouwen.

Een tijdelijk labyrint ter gelegenheid van mijn 65e verjaardag achter ons huis in Plaswijck, Gouda
Dit permanent labyrint is door Diego Dejana en mij gerealiseerd en ligt op het dorpsplein van St. Christina, Gröden, Südtirol, Italië.
Dit labyrint (type Chartres) dat met ‘het oog’ gelopen kan worden, staat voor de ingang van ‘Het Huis van de Stad’ in Gouda
Herdenken van overledenen met behulp van het labyrint in een verpleeghuis in de Randstad in 2019. De ervaring leert dat het aloude labyrint als overgangsritueel ook in onze tijd troost en steun kan bieden.